Etusivu      Frettimme     Pentueet      Kasvatus     Linkit     Yhteystiedot

 

17.4 Uringankin raskaus lähti hyvin käyntiin ja tästäkin raskaudesta olen kutakuinkin sata varma. Ensi viikolla sitten tilanne varmistuu.


24.4 Synnytys alkoi eilen illalla vähän ennen puoltayötä. Aamuyön tunteina Uringa synnytti 6 frettipoikaa ja yhden tytön.

Emo ja pennut voivat terhakasti.

Pienin painoi 9g ja suurin 12 g.

Väriltään lapsoset tulevat olemaan eriasteisia

pastelleja koska yhtään albiinoa ei joukkoon

osunut.


26.4 Alku on lähtenyt sujumaan hienosti. Paino on noussut kaikilla pikkunaskeilla ja Uringa hoitaa pentujaan uutterasti. Hiukan emo on hötkyilevän oloinen, mutta agressiivisuutta ei ole ilmassa. Lähinnä äiskä haluaisi päästä ulos pentuaitauksesta hakemaan Leelankin pesän turvaan.


1.5 Vauvelit ovat nyt viikon ikäisiä ja rupeaa suloisuus tulemaan paremmin esiin. ;)

Painoa kertyy vauhdilla isoin painoi jo eilen ilta punnituksella 41g ja pienin 31g. Poikien yksilö tunnistaminen on vielä ihan arvaamista, niin saman näköisiä kaikki nuo pojan koltiaiset ovat.

Äiskä on hieman hosu, mutta hoitaa vauvat upeasti ja maitoa tulee loistavasti


7.5 Toisena maailmaan tullut poika syntyi perätilassa, sen häntä oli pahasti mutkalla ja takapää sinertävänä. Syntymän jälkeen ajattelin että poika ei varmaan selviä, mutta ensimmäisen viikon ajan jäppinen olikin porukan suurimpia kasvajia. Nyt kuitenkin on ruvennut näkymään pojassa muutakin erikoista kuin saparo. Reppanan kordinaatio ja tasapaino on vielä normaalia nassikkaakin heikompi, suun ja kielen liikkeet ovat oudon näköisiä, hieman kuin kaikki ei olisi ihan kohdallaan päässä. Lisäksi poika on jäänyt jo 20 grammaa pienemmäksi kuin muut ja se on näivettyneen oloinen. Tällä hetkellä epäilen, että jäppinen olisi jäänyt hieman liian pitkäksi aikaa ilman happea synnytyksessä, pään jäädessä kanavaan ja siitä olisi syntynyt aivovamma. Tällä hetkellä näyttää, että poju ei ehkä selviä aikuiseksi saakka, mutta jos selviää tulee hänestä äidin oma koti-possu.


8.5 Saparo-häntäinen poikanen menehtyi. Pikkuinen oli jo varsin riutuvan näköinen joten oli ihan hyvä, että se pääsi pois kärsimästä.

Loput vauvat voivat loistavasti ja kasvavat huimaa tahtia. Uringa pitää erittäin hyvää huolta pikkuisistaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lamia-neitonen ja Atomos tulisivat olemaan puolipitkäkarvaisia ja muut lyhyt karvaisia. Ifrit ja Atomos ovat vaaleita pastelleja ja kaikki muut varsin tummia.


22.5 Kaksi vauvelia saivat pahan silmätulehduksen maanataina. Tilanne eteni erittäin nopeasti ja päädyimme päivystykseen varmuuden vuoksi. Uskomatonta kyllä seuraavana päivänä silmät näyttivät jo todella hyviltä ja tänään ei meinaa kyseisiä silmiä enää joukosta löytää. Eli selvittiin melkeimpä säikähdyksellä.

Nämä pennut tuntuvat olevan rauhallista porukkaa, neitosta lukuun ottamatta, joka kirmailee jo pitkin pesää hurjalla viipellyksellä. :D

Liharuuan puute on saanut nämäkin lapset maistelemaan sormia, mutta kohta helpottaa kun saavat upottaa naskalinsa kanansiipeen.


14.6 Huih kun viikot vierii. Lapset ovat jo tosi isoja ja kohta puoleen lähdössä maailmalle.  Pennut tuntuvat olevan varsin kiltin oloisia joskin riehakkaita. :) Ruokaa kuluu kippa kaupalla ja kakkia saa lapioida saman verran pois päin.

Hyvin tuntuvat kasvavan.


20.6 Kovin nopeasti on aika kulunut. Pennut ovat kasvaneet hienosti ja kaikki tuntuvat oikein hyvin yhteiskuntakelpoisilta. :)

Atomos poika lähti jo eilen Espooseen ACH’s 2007A Hattorin kaveriksi. Atomoksen seikkailuista pääsee lukeemaan VS-frettien foorumilla ACH’s Ferrets keskustelun alta.


28.6 Lapsista on tullut ihan hirmuisia riehupeppuja. :D Olkapäälle kiivetään ihan väkisin ja pommpimisilla ei ole mitään rajaa. Penskat myös kiipeilevät hyvin sujuvasti frettihuoneemme kiipeilytelinettä ylös alas. Eli näppäriä lapsosia on koko porukka. :)

Eilen muutti sijoitus naaraamme Lamia Tampereelle Muriel näädän kaveriksi. Myös Lamian ja Murielin yhteisistä retkistä pääsee lukemaan juttua VS-frettien foorumilla ACH’s Ferrets keskustelun alta.

Ifrit poika lentää pesästä maanantaina ja Leviathan loppuviikosta. Fenrir poika ainakin jää vielä hetkeksi odottamaan isäntäväen lomalta paluuta.


6.7 Kotona on enää tällä hetkellä Bahamut ja Fenrir ja tänään vielä kumpainenkin poika muuttaa uusiin koteihinsa. Olen erittäin ylpeä, että peräti neljä näistä pennuista kasvoi rehellisen suklaan värisiksi. Toivon mukaan Lamian avulla saamme näitä harvinaisia lapsosia lisää maailmaan lähivuosina. :)


21.7 Viimeinen pentu lähti kaksi viikkoa sitten maailmalle ja samana päivänä tuli Atomos vielä Hattorin kanssa ikävää lieventämään. ;) Pojat olivat 2 viikkoa meillä paimentamassa pienempiään. Ja varsinkin Atomos tuntui olevan riehuttajan roolissa. Atomos on luonteeltaan kumipallo, eli se on tullut täysin äitiinsä. :D Pojasta on myös kasvanut todella pitkä. Se on jo 12 vko iässä 64 cm pitkä, mutta laihaluikku. Jäämme jännityksellä seuraamaan millainen pojasta tulee isona.

Pentue 2008 A - Uringa ja Alexander
 ACH’s Lamia
Lamia.htmlshapeimage_6_link_0
 ACH’s Atomos
 ACH’s Bahamut
 ACH’s Fenrir
 ACH’s Leviathan
 ACH’s Ifrit
Esittely:

Syntymäpäivä 24.4.2008

1 naaras

5 urosta

Pentueen sukupuu

2008A keskustelu (pennun omistajille)


Tästä pentueesta osattiin viime vuoden perusteella odottaa paljon ja paljon saatiinkin. :) Luonteeltaan lapset ovat tulleet varsinkin emoonsa, ne ovat äärimmäisen villejä ja vauhdikkaita ja kilttejä. Kumpikin vanhempi on suuri kokoinen ja niin ovat lapsetkin.


Odotamme mielenkiinnolla millaisia aikuisia frettejä näistä rasavilleistä natiaisista kasvaa.

Päiväkirja:
Vanhemmat:
Pennut:

Kutsumanimi: Atomos

Sukupuoli: Uros

Väri: Pastelli PPK

Paino: 1900g

Omistaja: Laura

Paikkakunta: Espoo

Kutsumanimi: Elmo

Sukupuoli: Uros

Väri: Suklaa

Paino: 1236 g (3.8.08)

Omistaja: Eeva

Paikkakunta: Raisio

Kutsumanimi: Feri

Sukupuoli: Uros

Väri: Suklaa

Paino: 1750g

Omistaja: Maria ja Henrik

Paikkakunta: Kauhajoki

Kutsumanimi: Aaron

Sukupuoli: Uros

Väri: Pastelli

Paino: 1300 g

Omistaja: Daniel

Paikkakunta: Tampere

Kutsumanimi: Lamia

Sukupuoli: Naaras

Väri: Suklaa PPK

Paino: 1000 g

Omistaja: Katja

Paikkakunta: Pirkkala

Kutsumanimi: Leevi

Sukupuoli: Uros

Väri: Suklaa

Paino:

Omistaja: Heidi

Paikkakunta: Orimattila

Galleriassa lisää pentueen 2008A kuvia

Toivoisimme että omistajat lähettäisivät freteistään uusimmat painotiedot ja valokuvat, jotka päivittäisimme tälle sivulle. Painot, kuvat ja kuulumiset voi lähettää osoitteeseen achsferrets@mac.com, kiitos.