Etusivu      Frettimme     Pentueet      Kasvatus     Linkit     Yhteystiedot

 
Vanhemmat:
Pennut:
Päiväkirja:
Esittely:
Kodiak Kodiak.htmlshapeimage_14_link_0
River Black_River.htmlshapeimage_15_link_0

Pentue 2009 C -River ja Kodiak

Syntymäpäivä 20.4.2009

1 naarasta

0 urosta

Pentueen sukupuuTästä pentueesta odotetaan musta soopeli lapsosia, kummankin vanhempansa mukaan. Luonteet voivat vaihdella paljonkin koska isukki on äärimmäisen rauhallinen poika ja vaikka emokin on todella kiltti yksilö, löytyy äipän suvusta villihillerin verta.


20.4. River synnytti 11 pentua, yhden kuolleena. Seuraavien vuorokausien aikana pentuja on menetty 5 ja lopuista vain 2 näyttää lupaavan terhakoilta. Ensimmäisen vuorokauden aikana River vaikutti todella hätäiseltä mutta on nyt rauhoittunut ja jäänyt pesään pentuja imettämään. Tilanne on todella pelottava. Onko kyseessä mahdollisesti joku epidemia? Kuolleet pennut lähetetään Eviraan tutkittaviksi, tulokset saa vasta 4-5 viikon kuluttua.


22.4. 3 pentua enää hengissä, yksi todella heikkona.


28.4. Nyt alkaa varovainen toivo herätä, että yksi naaras pentu selviää. Tyttö on koko ajan ollut todella terhakka ja eloisan oloinen. 

Riverillä kesti pari vuorokautta ennen kuin se ymmärsi emonroolin kunnolla, mutta sen jälkeen jäljelle jäänyt pentu on kasvanut tasaisesti.

Riskinä tällä hetkellä on, että yksittäinen pentu ei stimuloi tarpeeksi maidontuotantoa, mutta ainakin vielä näyttää lupaavalta ja pian tyttö onkin jo niin iso että ihmisemo voi häntä käsiruokkia. :)


4.5. Riverin maidontuotanto tyrehtyi, joten päädyimme siirtämään

pikkuneidin Riinan Näätälään sijaisemolle. Sijaisemo on ottanut

lainalapsen hienosti vastaan ja hoitaa tätä kuin omiaan.


6.5 Eviraan lähetettyjen pentujen kuolin syyksi selvisi keuhkoihin jäänyt sikiövesi, joka oli aiheuttanut keuhkokuumeen. Syyksi sikiöveden keuhkoihin joutumiseen epäillään Riverin osaamattomuutta hoitaa pentuja ensimmäisinä päivinä.

River ymmärsi vasta kolmantena päivänä emon roolin ja vasta neljäntenä päivänä viimeinen pentu alkoi saada painoa.


10.5. Riverin selviytyjä tyttönen nimettiin sisukkuutensa vuoksi Jeanne d’Arciksi. Jeanne on vieläkin Näätälässä Hiltun hellässä huomassa ja kasvaa hienosti sukulaispentujen rinnalla.


3.6. Jeanne palasi kotiin viime viikolla. Suuren suuri kiitos tyttösen selviämisestä ja kukoistuksesta kuuluu Riinan Näätälälle ja Hiltulle. Niin pienen pennun käsinruokkiminen olisi ollut lähes mahdoton temppu ja luonnollisesti frettiemon ja ottosisarusten läheisyyttä ei voi ihminen koskaan korvata.

Tyttösestä on kasvanut kaunis nuori näädänalku, jolle ikää on kertynyt jo 6 viikkoa. :) Tytteli vaikuttaa oikein ihanalta frettipienokaiselta. Vielä on pureminen varsin rauhallista eikä riehuhetket/tutkimusmatkat ole kovin pitkiä, mutta päivä päivältä ne alkavat pitenemään. Jeanne tuntuu myös varsin puheliaalta tyttöseltä.

ACH’s Jeanne d’Arc
Soopeli naaras