ACH’s 2016 Pentue
Viki & Odin

Etusivu      Frettimme     Pentueet     Kasvatus     Linkit     Yhteystiedot

 
Haluan tästä parista linjanjatkajan, joten odotukset ovat korkealla. Toiveissa on saada pentuja joiden luonne on aktiivinen, iloinen ja ystävällinen. Rakenteltaan vähemmän venäläismallinen kuin mitä Vikin linjasta helposti on ulos tullut. Vikin ja Achakin pennuissakin(ACH’s 2015 pentue) tuo venäläistausta tuli ulos jonkun verran, mutta vähemmän kuin mitä Vikin sisarusparvessa. Nyt olisi tarkoitus päästä taas askeleen kiinteämpään ja kompaktimpaan suuntaan ja seuraavassa vaiheessa taas yhdistää se Achakiin. 
Odinissa minua viehättää paitsi pojan ulkomuoto myös sen sukupuu. Odinin linjassa on useita yksilöitä joista pidän todella paljon niin ulkoisesti kuin terveystiedoiltaankin.
Uskonkin tämän olevan hyvä pari linjan jatkoa ajatellen.
Pentupäiväkirja:
19.3.2016 Viki ja Odin treffailivat reilu viikko sitten. Vikin kiima lähti katkeamaan lupaavasti ja nyt odottelemme raskauden muita merkkejä. Ultraan menemme reilun viikon päästä tarkastamaan tilanne.
6.4.2016 Vikin masussa näkyi ultralla pikkuisia näädänalkuja. Laskettuaika lähenee
18-19.4.2016 Vikin synnytys ei mennyt oppikirjan mukaisesti. Ensimmäisen ja viimeisen syntymän välillä oli 26,5 tuntia. Pentuja oli masussa huikeat 16kpl, joka ilmeisesti aiheutti komplikaatioita ja pari pentua lähti syntymään kaksin kerroin kanavassa. Tämä keskeytti synnytyksen ja loput pennut saatiin ulos vasta lääkärin avustuksella. 6 pentua syntyi kuolleina, Osan olisi saattanut voida pelastaa jos olisin pystynyt olemaan Vikin vierellä koko 26,5h, koska kaikkia Viki ei ymmärtänyt/ehtinyt hoitamaan niiden synnyttyä, ne jäivät sikiöpusseihin. 10 pentua selvisi traumaattisesta synnytyksestä. Yksi pennuista oli selkevästi pienempi ja laihempi kuin muut ja se menehtyikn seuraavana iltana, 9 terhakkaa pikkunakkia selviytyi ja lähti kasvamaan. <3 Kokemus oli pelottava ja todella vaarallinen emolle, olemme todella onnekkaita, että Viki selvisi urakasta. Tällä hetkellä emo voi hyvin ja hoitaa vauvojaan antaumuksella. <3
21.4.2016 Vauvelit kasvavat hienosti. Huutokonsertti alkaa jo olla melkoista, kun emo lähtee liikenteeseen pesästä. Ihmeellisen kovaa mekkalaa niin pienet nakkilot voikin saada aikaiseksi
22.4.2016 Pennut painavat tänään 12-21g.
27.4.2016 Pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Tytöt 39g ja 45g. Albiino pojat 30,42 ja 49g ja pastelli/suklaa pojat 41,41 ja 43g.
Emon tiedot:
ACH’s Fragaria Virginiana
s.13.5.2013 Kaneli ppk
Viki on oma kasvattini toisessa polvessa. Luonteeltaan Viki on aivan ihana, avoin, leikkisä ja kiltti, mutta aktiivisuutensa vuoksi aiheuttaa välillä harmaita hiuksia. :) Viki on nätti tyttö, mutta saisi olla kropaltaan hieman kompaktimman kokoinen. Väriltään punakka pastellin ja suklaan välimuoto eli kaneli.
Isän tiedot:
Nightshade’s Moët & Chandon
s.26.4.2012 Pastelli lk
Odin on Riikka Lahden kasvatti. Tykästyin jo pari vuotta sitten Odiniin, mutta silloiset suunnitelmat olivat tehty ja jäin harmittelemaan kun poju lantitettiin ilman, että ehdin kaveria lainata. Nyt hyväksi onneksi meillä on tähän mahdollisuus. Odin on aivan ihana nallekarhu, mutta linjasta löytyy myös aktiiviverta.
30.4.2016 Penskat ovat jatkaneet tasaista kasvua. Värit ovat alkaneet näkymään hieman selvemmin ja karvanpituudet ovat jo selvillä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että tytöistä albiino on ppk ja värillinen tyttö tulee olemaan lk suklaa. Pojista kolme on albiinoja ja he ovat kaikki ppk turkkisia. Tällä hetkellä veikkaus loppujen poikien väreistä on 2 lk pastellia, 1 lk suklaa ja 1 ppk suklaa. Lapsosten nimisarja on päätetty, mukelot nimetään yhden lempipelini maailman mukaisesti, ihmisten elämillä leikkiviksi jumalolennoiksi. Julkaisen nimet yksilökuvien kera piakkoin.
Sukupuu
Pentueen tietoja:
Syntymäpäivä: 19.4.2016
Tytöt: 1 ppk albiino ja 1 lk suklaa
Pojat: 3 ppk albiinoa, 2 lk pastellia ja 1 lk suklaa sekä 1 ppk suklaa
Sukupuu2016_sukupuu.html
2.5.2016 Pennut ovat ottaneet hienosti painoa, pieninkin sai tänään 50g rajan rikki ja isoimmalla vaaka heilahtaa jo melkein 80 grammaan.

3.5.2016 Tänään oli jännä päivä pienokaisilla. Naperot matkasivat ensimmäistä kertaa autolla kaupungille. Kävimme eläinlääkäritätiä moikkaamassa ja tarkastamassa, ettei Vikin kohdussa ole tulehduksen merkkejä. Saatiin puhtaat paperit. :)

4.5.2016 Pikku-snöösien kulmahampaan nysät ovat tulleet läpi ikenistä.
6.5.2016 Penskat ovat jo 2,5 viikkoisia joten on aika julkaista nimet:
ACH’s Azura, ppk albiino naaras 82g
ACH’s Meridia, lk suklaa naaras 89g
ACH’s Boethiah, lk suklaa uros 86g
ACH’s Clavicus Vile, 
    ppk suklaa uros 86g
ACH’s Malacath, ppk albiino uros 70g
ACH’s Mehrunes Dagon, 
    ppk albiino uros 95g
ACH’s Molag Bal, ppk albiino uros 97g
ACH’s Sanguine, lk pastelli uros 91g
ACH’s Sheogorath, lk pastelli uros 81g
15.5.2016 Huh onpas ollut melkeiset puolitoista viikkoa. Vikin nisät tulivat ylitäyteen ja menivät tukkoon. Yrityksistä huolimatta maidontuloa ei enää saanu sille tasolle, että pennut olisivat sen kanssa kasvaneet, joten siitä alkoi ympärivuorokautinen pentujen lisäruokinta. Viki imettää ja hoitaa pentuja koko ajan täysipainoisesti, maitoa vain ei tule määrällisesti tarpeeksi. Onneksi lapsoset olivat jo reilun kokoisia ja söivät mielellään emonmaidonkorviketta, joka helpotti ruokintaoperaatiota. Ruokin pentuja n.4h välein, pitäen öisin hieman pidemmän tauon, jotta kuitenkin pysyin itsekin työkykyisenä. Onneksi minulla on mahdollisuus tehdä työtäni kotoa käsin ja pystyin sen vuoksi ruokkimaan pentuja myös päivällä. Näin pentujen kasvu saatiinkin turvattua varsin hyvin. Pennut painavat jo 148-180g. 
Nyt kun pennut lähestyvät 4 viikon ikää alkaa helpottaa, koska ravinnoksi voi alkaa antamaan lihavellejä, jotka pitävät nälän poissa kauemmin. Pennut ovat päässeet myös harjoittelemaan kanankaulan järsimistä ja hyvin ne maistuivatkin.

16.5.2016 Pennut ovat alkaneet jo leikkipainimaan. Voiko mikään olla suloisempaa kuin pieni kömpelösti leikkivä fretinpentu? <3

23.6.2016 Aika kului taas hurjan nopeasti ja pentujen kanssa touhutessa sitä saakin kulumaan hyvin, Mukelot kasvoivat upeasti ja ehtivät jo muuttaa kaikki uusiin koteihinsa, lukuun ottamatta Meri-neitiä joka jää meille kotiin toivottavasti myöhemmin jatkamaan sukua.
Pennuista kasvoi iso kokoisia, todella rohkeita ja iloisia naperoita.