2017B Pentue

 

          Etusivu      Frettimme       Pentueet       Kasvatus       Linkit      Yhteystiedot

 

Tietoja emosta:


Tietoja isästä:


Tietoja Pentueesta:

ACH's Bloed Aedd

ACH's Addan Deith


ACH's Deargdeith


ACH's Eirlithrad


ACH's Melltith


ACH's Caerme

ACH's Neavde Seidhe

ACH's Deithwen

 
 

4-5.3.2017 Lilla ja Assi olivat treffeillä. Lillan kiima eteni hieman erikoisesti, joten olen vähän varauksellinen tiineyden onnistumisesta.

Noin neljän viikon kohdalla käymme ultrassa tarkastamassa tilanteen. Toivotaan parasta <3


20.3.2017 Lilla on kasvattanut pikkuisen masua. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita pentujen olemassa oloa, vaan valeraskaus aiheuttaa aivan samoja oireita. Odottelemme vielä puolisentoista viikkoa ennen kuin menemme lääkäritädin pakeilla varmistamaan masun sisällön.


29.3.2017 Lupaavista kummuista huolimatta, ultrassa ei näkynyt frettivauvoja. :(


14.4.2017 Lillan ”laskettuaika” on käsillä ja sen kyllä huomaa. Hoitovietti on vahvassa, Meri ja minä toimimme varavauvoina Lillalle.

Parissa viikossa toivottavasti alkaa uusi kiima ja päästään kokeilemaan toisen kerran vauveleiden aikaan saantia.


29.4.2017 Lilla aloitti viikko sitten uuden kiiman joka etenikin nopeasti siihen pisteeseen, että pari pääsi taas tänään treffeille. Toiveissa olisi, että 6 viikon päästä meille syntyisi samettinakkeja. <3 Käymme ultrassa 3-4 vko päästä.


11.5.2017 Myös Lillalle aloitettiin antibioottikuuri epämääräisen vuodon vuoksi. Käymme ensi viikolla tarkastamassa kohdun tilanteen ultralla, mutta koska Lilla olisi vasta 2,5 vko pitkällä tiineydessä, sikiöitä ei välttämättä vielä näy vaikka niitä siellä olisikin.


14.5.2017 Lillan vointi on edelleen hyvä ja neiti kasvattelee masuaan taas lupaavasti. Tällä kertaa en usko pentujen olemassa oloon ennen kuin näen ne ultrassa. :)


22.5.2017 Ultrassa selvisi Lillan masussa olevan useampia pikku asukkeja. Ikävä kyllä myös Lillalla on epämääräistä vuotoa jonka vuoksi jouduttiin aloittamaan amoksisilliini kuuri.


1.6.2017 Lillalla on pyöreät

kummut molemmin

puolin runkoa. Tyttö jaksaa

silti leikkiä edelleen masustaan

huolimatta. Reilu viikko

vielä aikaa laskettuun.


4.6.2017 Tasan viikko aikaa

laskettuun.

Lillan masu on kasvanut

reippaasti ja tänään näin

ekaa kertaa pikkuisten

liikkeistä masussa. Huh miten

jännää!

8.6.2017 Lilla synnytti 9 reilun kokoista vauvelia. Yksi pentu syntyi menehtyneenä. 8 näädän alkua tuhisee tyytyväisen emon kanssa pesässä.


11.6.2017 Kaikki 8 ovat lähteneet ottamaan painoa ja vaikuttavat todella terhakoilta. :)
7.7.2017 Alkuun Lillan maitovarannot riittivät kasvattamaan pentuja kohtalaisesti, mutta noin puolentoista viikon kohdalla nisät menivät tukkoon liiasta maidosta. Onni onnettomuudessa oli, että Meriltä tuli vielä erittäin hyvin maitoa ja sain pentueet ja emot yhdistämällä kasvamaan taas hienosti. 19.7.2017 Penskat kasvavat hyvää vauhtia. Pienin neiti painaa jo 350g ja isoin poika 430g.

30.7.2017 Pennut 7,5 vko:
14.8.2017 Pennut ovat jo kohta 10 viikkoisia. Suunnittelin alunperinkin pitäväni nämä kakrut vähän kauemmin kotona, koska Achakin 2015 vuoden pennut olivat 8 viikkoisina vielä turhan kehittymättömiä ja sen vuoksi uusissa kodeissa oli paljon itkuskelua.

Tänä vuonna nämä pennut tuntuivat vielä 7 viikkoisena ihan vauvamaisilta, mutta 8 viikon ikää lähestyessä kehitys kiihtyi hurjasti varsinkin fyysisesti. Henkisesti pennuissa alkoi huomaamaan hybridimäisiä merkkejä kuten ääniherkkyyttä. Olen koittanut panostaa todella paljon näihin lapsiin, jotta tulevissa kodeissa vältyttäisiin suuremmilta ongelmilta. Olen silti hieman huolissani miten uusissa kodeissa alkaa yhteiselo sujumaan.

Pentupäiväkirja

 

Lillan sivu

Lillan sivuLilla.html

Achakin sivu

Achakin sivuAchak.html

Lilla

Achak

Sukupuu

ACH's Neavde Seidhe
ACH's Bloed Aedd
ACH's Deithwen
ACH's Caerme
ACH's Deargdeith
ACH's Melltith
ACH's Eirlithrad
ACH's Addan Deith
Sukupuu2017B_sukupuu.html