Ferretorium

Halusin freteilleni tilan jossa paitsi fretit pääsisivät toteuttamaan todellista luontoaan, se olisi myös pihassa kaunis ja mielenkiintoinen katseidenkerääjä.

Tästä syystä halusin aitausmallisen ulkotilan joka on päältä auki ja se sijoitettiin pihassamme keskeiselle paikalle.


Ensimmäiseksi muurattiin harkoista alareunat.

Valitsimme malliksi 5-kulmion josta yhdellä sivulla on aukko johon tehtiin ovi. Viisikulmion sivut ovat 3 metriä pitkät.

Ideani oli, että aitauksen ylärinne olisi valettu kivistä ja alaosa olisi löysää maata jonka alla on verkkoa, karkaamisen estämiseksi.

Ennen yläosan valamista halusin tehdä maan alle tunneleita salaojaputkista ja bunkkereita joihin putket johtavat.  Bunkkerit piti valaa tarkasti kivistä ja tiilistä jottei takaseinistä pystynyt kaivelemaan ylimääräisiä tunneleita valetun ylärinteen alle ja sitä kautta jopa karkuteille.


Samassa myös vesiallas kaivettiin paikoilleen.

Maan alle upotettiin yhteensä yli 7 metriä salaosaputkea

Seuraavassa vaiheessa maan alle oli jo upotettu verkko alaosaan. Syvimmästä kohdasta verkko on noin 40 cm syvyydessä jotta fretit saavat kaivella kuitenkin kunnolla.


Ylärinteeseen alettiin kasaamaan kiviä tunnelien ja bunkkerien päälle.


Kasveja istutettiin ja niiden juurien päälle laitettiin verkot sekä kiviä kaivamisen estämiseksi.

Lopuksi pinnoitettiin muurit, tehtiin puiset kaiteet muurien päälle ja kiinnitettiin niihin pleksit kiipeilyn estämiseksi sekä sisustettiin aitaus luonnonelementeillä.