Leela
RIP 27.5.2006 - 8.2010

Leelan tietoja:

Syntynyt: 27.5.2006

Kuollut: 08/2010

Väri: Pastelli, lk

Talvipaino: 1000 g

Kesäpaino: 700 g

Steriloitu: 7.8.2008

Eniten käytettyjä lempinimiä:

Lilu, Lillukka, Löllykkä, Liilu Laalu...

Kasvattaja: Frank Götte,

Warburg, Saksa


Kuvaus: Iso korvainen söpöläinen on hieman varauksellisempi kuin toinen uusi tulokkaamme Uringa. Tosin Uringaa varauksettomampaa näätää ei voi olla olemassa, eli Leela on aika lailla normaalin utelias. Lyhyt ja tanakka näädän pätkä lämpeää leikkimään hiukan kauemmin, mutta kun vauhdin saa päälle, on selkä kyrmyssä loikkivaa pikkuista ötöä vaikea olla nauramatta.

Liilulaalu on talvisin päärynän mallinen, erittäin vaalea pastelli. Leelan karvan laatu on erittäin ihastuttavaa talvisin ja värikin on varsin hyvä, mutta ruumiinrakenteessa tytöllä olisi parannettavaa.

Leela on luonteeltaan kleptomaanikko sylivauva. Kaikki mikä ei ole naulattu kiinni lattiaan pitää pölliä heti tilaisuuden tullen. Tytteli ei todellakaan ole urheilullinen ja hyvä kiipeämään, vaan kupsahtaa usein nenälleen jo 10 cm korkealta tasolta alas tullessaan. Lieneekö johtuvan lievästä takapainosta. ;p

Tyttösellä on hassu tapa silloin tällöin suhahtaa ilman sen enempiä syitä, vihaisuudella tämän kanssa ei kuitenkaan ilmeistä yhteyttä ole, koska sitä voi kuulua kesken iloisimmankin leikin, eikä hän pure oikeastaan ollenkaan. Tytöllä on myös toinen omituinen piirre, se napsii salakavalasti varpaista/sukista ja juoksee tuhatta ja sataa karkuun. Ilmeisesti kyseessä on tytön huomion hakua, jota emme ole saaneet kitkettyä pois yrityksistä huolimatta.

Leela on toiminut suvun jatkajana kahtena vuotena menestyksekkäästi. Leelan lapsia on lähtenyt myös maailmalle, Tanskaan, Liettuaan ja Usaan.

Nyt Leela on päässyt nauttimaan eläkepäivistään, kun tyttö steriloitiin elokuussa 2008.


Leela menehtyi loppukesästä 2010. Leela oli ollut jo jonkun aikaa väsähtäneen oloinen ja vatsassa tuntui sormenpään kokoinen patti. Patologisessa tutkimuksessa Leelan kuolinsyyksi paljastui akuutti sydämen vajaatoiminta. Vatsassa ollut patti todettiin adenokarsinoomaksi.

Pentueet
2007 Pentue B
2008 Pentue B2007_Pentue_B.html2008_Pentue_B.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1